sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Nyt se sitten tapahtui...

Meinaan hurahdus kirjoneulesukkiin.

Tässä tapauksessa kyse on hyvin helposta malleista, sellaisista joissa ei ole lainkaan pitkiä langanjuoksuja eikä pahemmin pääteltäviä lankoja. Minut tuntevat tietävät, että inhoan lankojen päättelyä.Näissä malleissa pääsee onneksi todella helpolla. Toki vastaavanlaisia haluan kokeilla jossain vaiheessa myös jämälangoista, mutta nyt halusin vain helppoa ja rentouttavaa tekemistä.

Etsin kirjoneulemallikirjoista helppoja neljällä jaollisia kuvioita tai isomman kuvion osia. Tein malleista Excel-taulukon ja nyt yhdistelen näitä helppoja kuvioita eri tavoilla, mallit löytyvät minulta tulostettuna. Samalla innostuin myös muokkaamaan yhdestä valmiista mallista itselleni sopivamman (eli helpomman ;) ), mutta siitä projektista lisää sitten, kun ehdin tekemään koeneulonnan.

 Tällaisia sukkia tällä kertaa. Kirjoneuletta halusin vain varteen, jotta sukat mahtuvat paremmin kenkiin...

Malli: sekalaisia helppoja perinnemallikuvioita
Tehty: 13.-16.1.2014
Lanka: Novita 7-veljestä sammalenvihreä (väri 322) ja luonnonvalkoinen (väri 010)
Puikot: 3,5 ja 3,75
Koko: 40-41
Lankaa kului: 153 gMalli: Pitkät polvisukat perinnekuvioin
Tehty: 17.-18.12014
Lanka: Novita 7-veljestä tumma oranssi (väri 644) ja luonnonvalkoinen (väri 010)
Puikot: 3,5 ja 3,75
Koko: 39
Lankaa kului:  182 g

Aurinkoisia talvipäiviä Sinulle!

5 kommenttia:

 1. kirjoneuleet ON kivoja. mie ite pidän tuota neljää liian pitkänä juoksuna ja teen lankojen yhteen pyöräytyksen aina kolmen silmukan välein.. vaikka kaikki ohjeet ja opukset sitä neljää suosittaa..ehkä miun käsiala ei vaan kertakaikkiaan siihen sovi.

  suositelen siulle kirjaa sata kansanomaista kuviokudinmallia. siellä paljon ihania kirjolapasia ja sukkia..itsekkin olen loppuun kuluttanu kirjastontarjonnan siitä kirjasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys ja kiitos.

   Näissä sukissa mallikuvio on tosiaan neljällä jaollinen, mutta langanjuoksut max 3 silmukkaa, yleensä kaksi, mikä tuntuu varsin sopivalta ja mukavalta, ainakin omaan makuuni. Neljän silmukan juoksut menevät itselleni jo "äärirajoille" ja yleensä minäkin "sidon" silmukat kolmen välein.

   Tuo sata kansanomaista kuviokudinmallia on ollut jo pitkään hyllyssäni ja ajoittain hyvinkin ahkerassa käytössä, eniten olen ko. malleilla tehnyt lapasia. Aivan ihana kirja!

   Kirjoneuleisiin inspiroidun ajoittain, mutta koska neulon yleensä TV:n äärellä, on ihan mukavuussyistä kiva tehdä simppeleitä malleja tai sitten jotain pitsi/pintaneulosta.

   Poista
 2. Ihania sukkia! :) Kirjoneuleet on kyllä niin ihania, ja lopulta yllättävän helppoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista. Kyllähän nuo kirjoneuleet ovat aikas ihania ja tuovat mukavasti vaihteluakin. Olisivat niin oiva tapa vähentää jämälankoja, mutta se päättely... ;)

   Poista
 3. Ah, kauniita kirjoneule sukkia, rakasta niiden tekemistä!

  VastaaPoista

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati