maanantai 27. toukokuuta 2013

Pihalla kukkivat puut

Rakastan kesää ja etenkin tätä alkukesän raikkautta. Puutarhassa tapahtuu kokoajan muutosta. Perennatkin kasvavat hirmu tohinalla, rikkaruohoista puhumattakaan, mutta niistä ei oteta meidän puutarhassa stressiä.

Tässä muutamia fiilistelykuvia puutarhasta tältä päivältä.

Suureksi ilokseni kerran jo myyrien tuhoama koristeomenapuu tekee vuoden/parin tauon jälkeen taas kukkia. Tämän puun selviytyminen ja sen ihanan punaiset kukat tekevät olon nöyrän onnelliseksi.

 Päärynäpuu on innostunut kukkimaan hirmusti. Tämä on sen verran nuori puu, ettei mitenkään pysty kovin isoa määrää päärynöitä kantamaan, mutta karsitaan sitten jos on aihetta.. Tähän hätään en muista päärynälajikkeen nimeä (on kyllä tallella), mutta tämän puun hedelmät ovat makeita ja oikein herkullisia.

 Omenapuukin availee pikkuhiljaa kukkiaan. Toivon että näitä kaneliomppuja tulee reilusti, ovat ihan parhaita, itse syön ne tosin mieluiten vähän raakoina, kuten omenat yleensäkin. J

Oikein reipasta viikon alkua!

2 kommenttia:

 1. Omppupuun kukinto on niin kaunista katseltavaa. Meillä myyrät soivät n. viisi omenapuuta (vanhoja n 50-luvulta. Arvaa harmittiko!! Nyt on laitettu uudet (kolme) kasvamaan ja voin kertoo että taidan suojata ne myyriltä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on myyrät tehneet tuhojaan vasta viime vuosina. Aiemmin meidän ulkoileva kissa piti ne loitolla varsin tehokkaasti.
   Erityisesti harmittu kun viime keväänä myyrät söivät luumupuun juuret ja puusta valtaosa kuoli. Luumupuu oli terassin vieressä ja todella kaunis etenkin keväällä, koska kukki runsaasti.
   Toivottavasti myyrät jättävät nyt omenpuunne rauhaan!

   Poista

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati