tiistai 7. toukokuuta 2013

Koira joka luulee olevansa kissa

Kissoista tulee lisäiltyä kuvia aika ajoin, mutta Arttu-koiramme kuvia täällä ei vielä ole. Tasa-arvon nimissä korjataan tilannetta. Kävin eilen itse kampaajalla ja hiukset lyhenivät oleellisesti. Siitä innostuneena ja tulevaa mökkikautta ajatellen koirakin joutui käsittelyyn. Arttu on bichon havanesen ja maltankoiran sekoitus joten karvaa totisesti riittää. Kun poitsu pelkää trimmerin ääntä yli kaiken on pakko turvautua perinteisiin saksiin. Lopputulos on aika kaamea, mutta mökkioloihin ihan ehdoton.

Tässä kuvassa  pidimme pienen paussin parturoinnista, joten aika hassulta tämä kaveri vielä näyttää. Ihmeen kärsivällisesti poika kuitenkin tuohon parturointiin suhtautuu. On hauskaa huomata miten tuo koiruus alkaa parturoinnin jälkeen näyttää joltain terrieriltä. Myös korvat nousevat (etenkin toinen) terhaakkaasti pystyy kun pitkät karvat häipyvät. Illalla poika pääsee vielä saunaan pesulle.

Otsikon mukaisesti Arttu luulee olevansa kissa. Kun Arttu tuli meille, meillä oli kissarouva joka hoiti Arttua pentunaan. Monet kissojen tavat ovatkin tarttuneet tänään koiraan. Edelleekään Arttu ei pidä toisista koirista, sen sijaan kaikkiin kissoihin hän haluaisi tutustua.

Saanen esitellä Arttu 9,5 v.Lisäys 8.5.: Alla vielä perusteluja tuohon turkin "nyrhimiseen", kun koira pääsee kirmaamaan alla oleviin olosuhteisiin, ei pitkää turkkia kestä kukaan... Kuva otettu joskus loppukesästä, eli nopeasti tuo karva kasvaa ja mökkikauden jälkeen on vielä kertaalleen parturoitava koira ennen talvea. Talvella Arttu saa kulkea pitkässä karvassa.


3 kommenttia:

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati