lauantai 28. joulukuuta 2013

Pätkiskakku

Ihanan rentouttava ja rauhallinen joulu on vietetty ja arki alkaa häämöttää. Nämä vapaat tulivat tarpeeseen.

Ulkona on edelleen synkkää ja ikävää, joten piristykseksi testailin eri blogeissa paljon kehuttua pätkiskakkua ja tässä lopputulos.


Nyt en valitettavasti  muista mistä olen tämän ohjeen bongannut (siitä on jo aikaa) ja ketä voin tästä ihanasta ohjeesta kiittää,  mutta suurin piirtein näin tämän tein.

PÄTKISKAKKU

5 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria 
2 tl vaniljasokeria 
1 rkl leivinjauhetta 
4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten tms.) 

150 g sulatettua voita tai margariinia 
2 dl maustamatonta jogurttia 
6 patukkaa pätkistä  (laitoin 7)
3 munaa 

(lisäsin sekaan tilkan kahvia, määrää en tiedä koska kaadoin suoraan pannusta)

Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. 
Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. 
Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. 
Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa. 

Kuorrutus: 
170g suklaata (itse käytin laktoositonta Brunbergin suklaata)
100g voita 

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle. Lisäilin päälle vielä mantelirouhetta.



Lopputuloksena saimme herkutella todella maukasta ja mehevää kahvikakkua, nam. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Tätä herkkua löytyy jatkossakin meidän kahvipöydästä. 

1 kommentti:

  1. Se on niin herkullisen näköinen jotta, että.....mieleni teksi maistaa. Täytyy antaa tyttärelleni 14v tuo ohje niin saa kokeilla. Kiitti ohjeesta!!

    VastaaPoista

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati