Laitetaan nyt lisää reseptejä kun aloitettiin :D.
Pääsiäinen lähestyy ja tässä yksi oikein hyvä ja raikas herkku pääsiäiseksi. Alunperin tämäkin resepti on ystävältä saatu, perusohjetta on tullut muokattua aina tarpeen mukaan, mutta tällaisena alkuperäisenä ehkä kuitenkin paras. Ne jotka tätä ovat maistaneet eivät millään tahdo uskoa mikä tässä kakussa on pääraaka-aineena. Älä siis säikähdä kun luet reseptiä.
POHJA:
200 g Digestive- tai muita keksejä
75 g sulatettua margariinia
TÄYTE:
1½ sokeria
2 tl vaniliinisokeria (aitoa)
4 dl piimää (laktoositon)
2 dl kuohukermaa (laktoositon)
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
PÄÄLLE:
2 prk Mango tai Aurinkoinen hedelmäsosetta (esim. Piltti)
Koristeluun kermavaahtoa, sitruunamelissaa tms.
TOIMI NÄIN:
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivalehdistä ja yhdistä lähes kiehuvaan sitruumamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivate piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä ainakin muutaman tunnin ajan. Levitä päälle hedelmäsose ja koristele. Jos haluat voit tietysti tehdä myös tuosta päällisosasta hyytelömäisen.
Huom. Jos et käytä silikonireunaista irtopohjavuokaa, niin muista laittaa reunoille esim. tuorekelmu.
KANNATTAA KOKEILLA, ja tietysti olisi mukava kuulla kommenttia pidittekö tästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.
Toivoo Kati