keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Aurinkoinen hyydykekakku


Laitetaan nyt lisää reseptejä  kun aloitettiin :D. 

Pääsiäinen lähestyy ja tässä yksi oikein hyvä ja raikas herkku pääsiäiseksi. Alunperin tämäkin resepti on ystävältä saatu, perusohjetta on tullut muokattua aina tarpeen mukaan, mutta tällaisena alkuperäisenä ehkä kuitenkin paras. Ne jotka tätä ovat maistaneet eivät millään tahdo uskoa mikä tässä kakussa on pääraaka-aineena. Älä siis säikähdä kun luet reseptiä. 


POHJA:
200 g Digestive- tai muita keksejä
75 g sulatettua margariinia

TÄYTE:
1½ sokeria
2 tl vaniliinisokeria (aitoa)
4 dl piimää (laktoositon)
2 dl kuohukermaa (laktoositon)
3 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä

PÄÄLLE:
2 prk  Mango tai Aurinkoinen hedelmäsosetta (esim. Piltti)
Koristeluun kermavaahtoa, sitruunamelissaa tms.

TOIMI NÄIN:
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivalehdistä ja yhdistä lähes kiehuvaan sitruumamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivate piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä ainakin muutaman tunnin ajan. Levitä päälle hedelmäsose ja koristele.  Jos haluat voit tietysti tehdä myös tuosta päällisosasta hyytelömäisen.

Huom. Jos et käytä silikonireunaista irtopohjavuokaa, niin muista laittaa reunoille esim. tuorekelmu.

KANNATTAA KOKEILLA, ja tietysti olisi mukava kuulla kommenttia pidittekö tästä.

1 kommentti:

  1. Tällaistä piimäistä versiota täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla. Olen joskus kuullut jonkun sanovan, että tämä on erityisen hyvää, en ole vielä itse kokeillut! Täytyypä laittaa kokeilulistalle!:)

    VastaaPoista

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati