maanantai 28. joulukuuta 2015

Jouluinen kukka-asetelma rengasvuokaan

Tänä vuonna päädyin kokeilemaan kukka-asetelman tekoa. Tämä oli hauskaa ja vieläpä varsin edullista puuhaa. Pohjana minulla oli vanha kakkuvuoka (kirppikseltä á 2,50 kpl , kyseessä on rengasvuoka). Olin ostanut kolme valkoista hyasinttia jo aiemmin, hintaa en muista, mutta olivat edullisia. Jäkälät, kävyt ja puolukanvarvut omasta pihasta /metsäretkeilyn tuliaisia. Tuohon rengasvuoan keskustaan laitoin lasinaslustan ja tuikun. Lasialusta on jostain Lidlin jälkiruuasta jääneitä, ja sopi tähän tismalleen.Lopputulos oli mielestäni ihan onnistunut ja näitä teen varmasti jatkossakin. Pitää vaan keksiä tuon hyasintin tilalle joku muu pieni kukka jos lahjaksi laittaa, monille kun hyasintin tuoksu on turhan voimakas. Pääsiäiseksi tähän vuokaan syntyy sitten ihan toisenlainen asetelma.

Itse noudatin tänä vuonna joululahjoissakin pitkälti "itsetehden" -ideologiaa, joten lahjaksi lähti käsintehtyjä sukkia, kakkuja yms.Lisäksi koska tämän tontun aikataulu oli niukka ja käsitöitä olin pystynyt tekemään suhteellisen vähän, lahjaksi lähti myös lahjakortteja joilla saa lapaset/sukat tai muuta pientä.  Saattaahan se olla, että kaikki eivät tykkää, mutta itse olen sitä mieltä, että joulun idea toteutuu paremmin näin. Nyt kun ei ole enää pieniä lapsia, niin lahjamäärät ovat muutenkin järkevämpiä. No yhdet sukat unohdin, ja pojalta tulikin kommentti, että kaikki muut sai sukat paitsi hän.....ja hän tahtoisi myös. Pakko oli alkaa neulomaan kiireen vilkkaan.

Jouluisiin puuhasteluihin kuului myös suodatinpussikranssi. Siitä enenmmän tuolla toisessa blogissani, mutta aika mukavan näköisiä nämäkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.

Toivoo Kati