VIKKELÄ RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa tai kermaa (tällä kertaa käytin laktoositonta maitoa)
1/2 dl rasvasulaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle sopiva määrä raparperipaloja. (Jos teet piirakan marjoista, niin niitä tulee n. 5 dl)
Pinnalle:
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl tai vähän reilu fariinisokeria (tavallinenkin käy)
(kanelia 1 tl/maun mukaan)
vaniljasokeria 1 tl
n. ½ dl rasvasulaa (tai sen mukaan että koostumus on sopivan murumainen)
Ohje:
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Laita kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla sekaisin. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele pinnalle raparperipaloja.
Sekoita pinnalle tulevat aiheet keskenään sekaisin ja ripottele murumainen seos raparperipalojen päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia (tai kun pinta näyttää sopivalta) ja herkuttele esimerkiksi vaniljajäätelön kera hyvässä seurassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Rakastan kommentteja, joten olen todella iloinen jos jätät viestin käynnistäsi. Olet lämpimästi tervetullut uudelleen.
Toivoo Kati