torstai 30. toukokuuta 2013

Omat pikakiiturit eli sniikkerit

Löysin 10 puikkoa langalla blogista megamakeiden tossukoiden ohjeen. Ihan aavistuksen verran muokkasin ohjetta, mutta vain vähän. En ole aiemmin aloittanut sukkia kärjestä, mutta ihan ok se onnistui niinkin. Näistä tykkään ihan hirmusti ja jätänkin nämä "pikakiiturit" ihan omiin jalkoihin. Koristeeksi lisäilin vain tuollaiset virkatut kukat. Kyllä näillä kelpaa tallustella. Tällaisia tossukoita tulee ehdottomasti lisää!


Tossun reunaan virkkasin vielä muutaman kerroksen kiinteitä silmukoista.

Ohje: täältä
Puikot: 3
Lanka: Novitan Nalle jämiä, kukat Dropsin Fabel jämistä
Kulutus: 44 g + kukat

Eilinen päivä sujui kesämökkiä siivoillessa (vihdoinkin) ja huomenissa taidan laittaa näytille muutamia kuviakin. 

maanantai 27. toukokuuta 2013

Pihalla kukkivat puut

Rakastan kesää ja etenkin tätä alkukesän raikkautta. Puutarhassa tapahtuu kokoajan muutosta. Perennatkin kasvavat hirmu tohinalla, rikkaruohoista puhumattakaan, mutta niistä ei oteta meidän puutarhassa stressiä.

Tässä muutamia fiilistelykuvia puutarhasta tältä päivältä.

Suureksi ilokseni kerran jo myyrien tuhoama koristeomenapuu tekee vuoden/parin tauon jälkeen taas kukkia. Tämän puun selviytyminen ja sen ihanan punaiset kukat tekevät olon nöyrän onnelliseksi.

 Päärynäpuu on innostunut kukkimaan hirmusti. Tämä on sen verran nuori puu, ettei mitenkään pysty kovin isoa määrää päärynöitä kantamaan, mutta karsitaan sitten jos on aihetta.. Tähän hätään en muista päärynälajikkeen nimeä (on kyllä tallella), mutta tämän puun hedelmät ovat makeita ja oikein herkullisia.

 Omenapuukin availee pikkuhiljaa kukkiaan. Toivon että näitä kaneliomppuja tulee reilusti, ovat ihan parhaita, itse syön ne tosin mieluiten vähän raakoina, kuten omenat yleensäkin. J

Oikein reipasta viikon alkua!

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Terveisiä Tallinnasta

Reissusta on palattu turvallisesti kotiin. Tällä kertaa tein ostoksia varsin maltillisesti. En löytänyt Karnaluksista ihan sitä mitä lähdin sieltä hakemaan, joten tyydyin tällaisiin pieniin ostoksiin. Nuo ruusupuiset puikot olivat kyllä ostoslistalla, niillä oli hintaa muistaakseni 4,60/paketti, ei paha. Karnaluksista löytyi myös ergonominen Cloverin virkkuukoukku (hinta 2,75), joka siis alla olevassa kuvassa. Lankojen lisäksi ostin Karnaluksista mm. paperikukkia askarteluihin, mutta niistä enemmän toisessa blogissani. Tiedoksi muuten, että kangaskauppa Abakhan Fabrics sijaitsee nykyään osoitteessa Tartu mnt 63 eli samassa talossa kuin Karnaluks, vaan eri päässä. Tuolla liikkeestä löytyy myös lankoja, kankaita, pitsejä yms.


Tässä ostokseni Kaubmajassa sijaitsevasta Liann-Löngad liikkeestä. Näillä hinta vähän yli viiden euron / 100 g kerä. Kaksi vasemmanpuoleista olivat vielä 15% tarjouksessa.

Kävimme myös Tallinnan Stockmannilla ja siellä ihan täysin heräteostoksena mukaan lähti tämä vähän surumielisen näköinen pöllöpannumyssy. Tämä käy ihanasti mökille jossa nautimme aina pannukahvia. Tästä tykkään ihan hirmusti.


VINKKINURKKA

Jos Karnaluksin shoppailun jälkeen haluaa huikopalaa kannattaa suunnata Vana Villemi Pubiin, joka löytyy osoitteesta Tartu mnt 50, eli vähän Karnaluksista kaupunkiin päin, toisella puolen tietä. Paikka on uusi ja ihan näkemisen arvoinen + ruoka edullista ja makoisaa. Tuolla etenkin paistetut valkosipulileivät ovat niiiiin hyviä.


Tallinnan Vanhassa kaupungissa on aivan uskomattoman upean palvelun ruokapaikka nimeltään Ribe (osoite oli Vene 7). Ruoka ei ehkä ole halvinta mahdollista, mutta hyvää ja palvelu on aivan käsittämättömän loistavaa. Kaikki annokset on kauniista laitettu ja ruokailun välillä tuotiin erilaisia maistipaloja teemalla "kokilta terveisiä". Tunnelma oli ihana ja asiakkaat todella huomioitiin. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka.

Nyt tämä rouva lähtee pyykinpesuun. Toivotan teille oikein leppoisaa sunnuntaita!

torstai 23. toukokuuta 2013

Bunny Hat eli Pupupipo

Täytyy taas sanoa, että on tämä blogimaailma vaan ihanuuksia täynnä. Vierailin ihastuttavassa blogissa nimeltään Repeat Crafter me ja sieltä bongasin mm. tämän pipon ohjeen. Sen verran veikeältä pipo näytti, että meni samantien kokeiluun, tosin pienin muutoksin. Hattu sopii n. 6-9 kk ikäiselle pienokaiselle. Sitä kuinka käytännöllinen tämä on,  en tiedä, mutta suloinen senkin edestä.



Tämä alla oleva kuva on vähän pelottava. Mallina oma ihka ensimmäinen vauvanukkeni, jolla ikää siis jo melko paljon.... Tuo katse on kyllä aika hurja. Tällä vauvanukella on kuitenkin oikein hyvän kokoinen pää näihin vauvajuttuihin.



Malli: Bunny Hat, ohje täältä
Lanka: Red Heart Soft Baby Step
Koukku: 5
Kulutus: 53 g (itse peruspipon osuus ehkä n. 30 g)

Jäin koukkuun tuohon sivustoon ja samalla tuli kokeiltua muitakin blogin ihastuttavia ohjeita, mutta niistä lisää sitten myöhemmin.

Hugs  Kati

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Katin kokeilevassa keittiössä (= KKK): Vikkelä raparperipiirakka

Eilen tuli harrastettua taas "kokeilevaa keittiötä" ja täytyy sanoa että lopputulos oli varsin herkullinen. Kuva on kaikkea muuta kuin esteettinen, mutta maku oli loistava. Heitän nyt teillekin reseptin kokeiluun ja samalla tallennan itselleni muistiin mitä tuli tehtyä. Koska tämä on kokeilevaa keittiötä, määrät ovat vähän sinne päin, tehdessä ei tule niin tarkkoja mittoja otettua ylös vaan lisäilen vähän koostumuksen mukaan. Alkuperäisen vikkelän marjapiirakan ohjeen olen saanut entiseltä työkaveriltani (kiitokset Elselle loistavasta reseptistä) ja tässä tämä oma mukautettua versio siitä. Tällä makoisalla peruspohjalla saa tehtyä vaikka minkälaisia versioita. Mustikkapiirakasta tulee todella hyvää, toki en mustikoiden kanssa laita kanelia ;), mutta kannattaa testailla erilaisia variaatioita.


VIKKELÄ RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa tai kermaa (tällä kertaa käytin laktoositonta maitoa) 
1/2 dl rasvasulaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle sopiva määrä raparperipaloja. (Jos teet piirakan marjoista, niin niitä tulee n. 5 dl)

Pinnalle:
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl tai vähän reilu fariinisokeria (tavallinenkin käy)
(kanelia 1 tl/maun mukaan)
vaniljasokeria 1 tl
n. ½ dl rasvasulaa (tai sen mukaan että koostumus on sopivan murumainen)

Ohje:
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Laita kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita puuhaarukalla sekaisin. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Ripottele pinnalle raparperipaloja. 
Sekoita pinnalle tulevat aiheet keskenään sekaisin ja ripottele murumainen seos raparperipalojen päälle.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25-30 minuuttia (tai kun pinta näyttää sopivalta)  ja herkuttele esimerkiksi vaniljajäätelön kera hyvässä seurassa.

tiistai 21. toukokuuta 2013

Nuttus-sukat


Sukilla jatketaan. Nurinpäin blogin Heikun ohjeella tehdyt Nuttus-sukat. Kiitokset vielä hyvästä ja selkeästä ohjeesta. Sen verran tein muutoksia  (koska nämä on tehty Nallesta), että silmukoita on 54. Tiimalasikantapää ei ole jalkaani sopiva, joten korvasin sen raskalaisella versiolla. Tuo pitsikuvio on oikein sievä, tykkään! Kokonaisuus oli kiitettävä, joten vilpittömästi suosittelen kokeilemaan tätä ohjetta, linkin ohjeeseen löydät tuolta alta.


 Nämä vaaleanvihreät ovat todella kauniin väriset (väri ei vaan tule kuvassa esiin oikealla tavalla) ja ihanan pehmeät, saa nähdä miten käytössä kestävät. Sukat menevät tyttärelle.


Malli: Nuttus-sukat ( linkki ohjeeseen)
Puikot: 3
Silmukoita 54
Lanka: Novita Nalle turkoosi ja vaaleanvihreä
Kulutus: turkoosit 74 g, vihreät 71 g
Koko: 38-39

Arvaattekos kuka pääsee loppuviikosta Karnaluksiin?!??!? 
Juu - minä se olen (ja mieheni,  haluaa tai ei :D), yes,yes. 
Pitää kirjoittaa  valmiiksi ostoslistaa, koska ko. kaupassa iskee taas  valtava paniikki - kaikkea on tarjolla niin paljon että päätösten teko on liki mahdotonta. Tässä vielä linkki toisen blogini postaukseen yhdeltä shoppailureissulta, tuolta löytyy Karnaluksin osoitteet yms..

maanantai 20. toukokuuta 2013

Mökkisukat jämälangoista


Näiden sukkien ideana on kesä. 
Pinkki tuo mieleeni pionit ja loppukesän makeat vadelmat, vihreä kertoo luonnon ihanasta vihreydestä, sininen on kesätaivaan väri, oranssi tuo mieleen auringon ja punainen tietysti kesän superherkut, eli mansikat. 


Lanka: Novitan Nalle, jämiä
Puikot: 3
Kulutus: 87 g
Koko: 38-39

perjantai 17. toukokuuta 2013

Voihan niitä lankoja säilyttää näinkin

Kuten varmaan arvaatte, minulla on paljon lankoja, siis hyvin hyvin paljon lankoja :). Yleensä säilyttelen langat isoissa muovilaatikoissa lankojen paksuuden mukaan. Tämä on ihan toimiva ratkaisu, mutta jämälangat tuppaavat jäämään laatikoiden uumeniin.

Eräänä iltana kun surffailun blogistaniassa näin kuvan missä jämälankoja oli reilusti laitettu näytille, tästä päivän Ahaa -elämyksen saaneena kaivoin varastosta isoja lasipurkkeja.
Tuon kissatagin takana on merkintä minkätyyppisiä lankoja tässä purkissa on (puikkosuositus tms.). Tein kerralla kolmelle lankalaadulle omat purkkinsa,  mutta hätäpäissäni kuvasin vaan tämän yhden, vielä varsin vajaatäyttöisen purkin. Purkit nököttävät nyt nätisti neulontanurkkauksen pöydällä odottaen tulevia jämälankaprojekteja, joita onkin jo useita tekeillä. Todennäköisesti purkit tulevat vielä tuunauksen kohteiksi myöhemmin,  mutta tässä siis lähtökohta.

Vilpittömästi haluan uskoa että näin jämälangat tulee paremmin käytettyä, toki niitä tulee jäämään vielä niihin isoihin laatikoihinkin, mutta osa edes näihin. Purkkeihin on myös kannet ja ihan syystä, koska kissat ovat hyvin kiinnostuneita mukavista pienistä lankakeristä.


Se on sitten viikonloppu taas, nautitaan siitä! Toiveissa on että huomenissa päästäisiin jo mökille siivoamaan, mutta katsotaan nyt saapuvatko ukkoset muuttamaan suunnitelmia.

Kati

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Pyöränsatulansuojus kuin kukkaniitty

Palataan amigurumien satumaailmasta arkeen. Äitienpäivä oli ja meni joten tämäkin lahja on jo päässyt saajalleen, ja näin ollen voin kuvan julkaista. Äitini on kielsi ostamasta hänelle äitienpäivälahjaa, joten päädyin sitten tekemään sellaisen (kannattaisi varmaan miettiä ennen kuin kieltää ostolahjat, aina ei tiedä mitä kuriton tytär keksii ;D)

Kovasti mietin mitä kivaa sitä mummolle tekisi. Olin jo virkannut muutaman pannulapun ja tehnyt lasinalusia, mutta jotain puuttui. Törmäsin Paula Kristiinan blogissa aivan ihanaan pyöränsatulansuojukseen ja idea oli niin loistava, että pakko oli kokeilla minunkin. Täältä näet Paula Kristiinan tekemät ihanuudet ja sieltä löytyy myös vinkkiä toteutuksesta, kiitokset kovasti Paula Kristiinalle! Afrikkalaisen kukan ohjeen voit löytää vaikka täältä. Kukka on mukava, helppo ja nopea tehdä.




Hieman päänvaivaa aiheutti tuo suojuksen muokkaus, minulla kun ei ollut mummon pyörää käytössä. Meillä on pihassakin ties kuinka monta pyörää ja kaikissa on erilainen satula!!  Tästä kuvastakin näkyy, että hieman pitää vielä kiristää kuminauhaa ja ehkä tuonne alle kävisi palanen reikäkuminauhaa + nappi, voisi sitten säätää paremmin, mutta kaiken kaikkiaan ihan yes kokonaisuus, ja nuo värit ovat vaan mielestäni IHANAT. Nyt pääsee mummo porhaltamaan kukkaniittypyörällään ympäri kyliä. Tosin tässä lankana 7-veikan jämiä, joten en tiedä miten hyvin kestää, mutta ainahan voi uuden tehdä vaikka puuvillaisena versiona.

Blogini on saanut uusia lukijoita ja toivotan heidät lämpimästi tervetulleiksi! Kahden blogin pitäminen on ajoittain haasteellista mutta intoa on kovasti, ja se, että huomaa etten ole täällä ihan yksin ruokkii kyllä intoa blogien päivittämiseen. Kiitos kaikille!

Iloa päivääsi
toivoo Kati



maanantai 13. toukokuuta 2013

Tarina jatkuu

Ensin tämä hieman pelokkaan näköinen otus ilmestyi omenapuun oksille. Se oli hyvin kaukana kotoa ja hyvin yksinäinen.


Kaikki oli uutta ja ympäristö ihan outo, joten pingviiniotus päätti hieman levähtää tammenoksien suojassa.


Hetken päästä uteliaisuus kuitenkin voitti, ja pieni pingviiniotus lähti kipittämään pikkusydänten sekaan.


 Matka taittui kohti kivikkoa.



 Koska siellä oli selvästi jotain mielenkiintoista.



Mikä ihmeen otus tuo on, mietti pikku pingviiniotus. Onkohan se vaarallinen?


Varovasti se hivuttautui lähemmäs. Pöllönpoikasta pelotti, se ei ollut koskaan nähnyt mitään tuollaista. Turvapaikkaa etsien se lennähti teranssin pöydälle.


Hetken nuo kaksi tarkastelivat toisiaan. 


Mitäköhän tässä pitäisi sanoa, mietti pingviiniotus.


Kuule, oltaisiinko kavereita?


The End

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tänään bongattua

Liekö aurinkoinen ilma syynä, mutta pihlajan oksalle lennähti tänään tällainen lintuotus. 

 Yritin kovasti ottaa selvää mikä lintu tässä on kyseessä. 

 Kovasti epäilen, että kyseessä on hyvin erikoinen pöllön poikanen, mutta kieltämättä tuo lippis hieman hämää.


Melko rauhallisesti tämä tirpunen suhtautui vaikka räpsinkin kuvia.

 Välillä se pudottautui pihlajan juurelle talvioiden ja skillojen sekaan.

 Eipä tämä sivuprofiilikaan tuo oikeen selvyyttä lajiin.

 Liekö puun varjossa vähän viileää koska  lintupoika siirtyi ottamaan aurinkoa kivikkoon talon seinustalle.

Yht´äkkiä linnunpoika levitti siipensä ja räpisteli selvästi hätääntyneenä. 
Puutarhaan  ilmestyi jokin uusi omituinen lintueläin....


Huomenissa jatketaan "lintujen" bongailua. 

Nyt oikein hyvää Äitienpäivää kaikille äideillä ja muille muuten vaan mukavaa iltaa.

Toivottaa  Kati

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Ihan pihalla

Upea aurinkoinen ilma saa pihahommiin. Meillä takapihalle paistaa aurinko koko päivän ja lämpömittari näyttikin reilut +26 astetta. No oikeasti ei ihan noin lämmintä ole, mutta lämmintä kuitenkin.

Istuttelin pieniä orvokkeja erilaisiin astioihin. Kuvassa värit eivät näy oikein, mutta suloisia ovat.



Kukkapenkki on vielä putsaamatta, mutta sieltä pukkasi yllättäen tällaisia hirmu pieniä narsisseja. Viime vuoden pääsiäisnarsissit saivat hautuivat varastossa kesäkuulle asti, kunnes muistin ne, ja lykkäsin maahan. Yllättäen nyt ne ovat nousseet, ovat huiman 10-15 cm korkuisia söpöliinejä.


Tänäänä nautimme aterian pihalla. Parhaillaan grillissä valmistuvat herkulliset pihvit ja täytyykin lähteä salaatin tekoon, nam.

Oikein hyvää helatorstaita!

tiistai 7. toukokuuta 2013

Koira joka luulee olevansa kissa

Kissoista tulee lisäiltyä kuvia aika ajoin, mutta Arttu-koiramme kuvia täällä ei vielä ole. Tasa-arvon nimissä korjataan tilannetta. Kävin eilen itse kampaajalla ja hiukset lyhenivät oleellisesti. Siitä innostuneena ja tulevaa mökkikautta ajatellen koirakin joutui käsittelyyn. Arttu on bichon havanesen ja maltankoiran sekoitus joten karvaa totisesti riittää. Kun poitsu pelkää trimmerin ääntä yli kaiken on pakko turvautua perinteisiin saksiin. Lopputulos on aika kaamea, mutta mökkioloihin ihan ehdoton.

Tässä kuvassa  pidimme pienen paussin parturoinnista, joten aika hassulta tämä kaveri vielä näyttää. Ihmeen kärsivällisesti poika kuitenkin tuohon parturointiin suhtautuu. On hauskaa huomata miten tuo koiruus alkaa parturoinnin jälkeen näyttää joltain terrieriltä. Myös korvat nousevat (etenkin toinen) terhaakkaasti pystyy kun pitkät karvat häipyvät. Illalla poika pääsee vielä saunaan pesulle.

Otsikon mukaisesti Arttu luulee olevansa kissa. Kun Arttu tuli meille, meillä oli kissarouva joka hoiti Arttua pentunaan. Monet kissojen tavat ovatkin tarttuneet tänään koiraan. Edelleekään Arttu ei pidä toisista koirista, sen sijaan kaikkiin kissoihin hän haluaisi tutustua.

Saanen esitellä Arttu 9,5 v.



Lisäys 8.5.: Alla vielä perusteluja tuohon turkin "nyrhimiseen", kun koira pääsee kirmaamaan alla oleviin olosuhteisiin, ei pitkää turkkia kestä kukaan... Kuva otettu joskus loppukesästä, eli nopeasti tuo karva kasvaa ja mökkikauden jälkeen on vielä kertaalleen parturoitava koira ennen talvea. Talvella Arttu saa kulkea pitkässä karvassa.


maanantai 6. toukokuuta 2013

Huivihattua pukkaa

Siirrytään kokeilevasta keittiöstä takaisin käsitöiden pariin. 

Tässä kokeilussa huivihattu. Kuten huomaatte on mallinukkeni Stiina saanut päähänsä hiukset. Lidlissä oli vapun alla tällaisia peruukkeja 3,99 joten tein tytöstä blondin. Huivihattuun löysin parikin eri ohjetta mutta tämän tein vähän vielä omalla sovelluksella (lämpimät kiitokset ohjeista tekijöille. Ohjeisiin linkit löytyy kuvien alta). Mies kyseli, että teinkö tuon kaulurinkin ihan kuvausta varten, mutta ei sentään, kyseessä on aiemmmin Viivistä tekemäni tuubikauluri.



 Näkymää sivusta.


 Takaa tämä on mielestäni todella sievä.


Malli: Huivihattu 
ohjetta löytyy aikuisten kokoon täältä tai lapselle täältä
Lanka: Novita Puro Batik, väri 854
Puikot: 4
Lankaa kului: 63 g
Silmukkamäärä alussa 79
Koko: Ei vielä varmuutta, mutta toivottavasti n. 54-55

Toiseen huivihattuun on jo langat ostettu, eli kunhan tämän saan koesovitukseen niin uutta pukkaa.

Loistavaa viikon alkua!

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Katin kokeileva keittiö :)

Alun perin minun piti kirjoittaa ihan toisesta aiheesta, vaan olen tästä niin "täpinöissäni" että  pakko jakaa tämä teidän kanssa.

Vierailen usein ihanassa blogissa nimeltään Voikukkapelto, ja sieltä tämäkin idea sai alkunsa. Kiitokset vielä ihanasta vinkistä ja ohjeen jakamisesta. 

Heti illalla piti päästä kokeilemaan reseptiä ja aamulla minua odotti pöydällä alla oleva "sotku". Hieman sain kommentteja taikinan ulkonäön suhteen, ja kieltämättä itsekin mietin että mitäköhän tällä kertaa kokeilevassa keittiössäni syntyy, mutta rohkeasti jatkoin. Eli älä säikähdä taikinan ulkonäköä!!


Pientä päänvaivaa tuotti sopivan padan löytyminen, omasta Kermansaven padasta kun oli kansi hävyksissä. Onneksi mummolta löytyi tarkoitukseen sopiva savipata lainaan. Hieman pähkäilimme tarvitseeko savipataa jotenkin öljytä, mutta käytäntö osoitti että kun taikina on jauhotettu sopivasti, se ei tartu. Savipadan kanssa pitää muistaa vaan sen ennakkoon liotus vedessä.

Ja aivan pienen hetken ja minimaalisen vaivan jälkeen minua ja perhettäni odotti tällainen ihanan rapea, kaunis ja todella maukas leipä. Tänään kaffevieraat saivatkin uunituoretta leipää kahvin kera, ja hyvin tuntui maistuvan (meille kaikille). 



Huomiseksi täytyy laittaa jo uusi leipä tulemaan, tällä kertaa vähän eri jauhoseoksella, ehkä heitän mukaan myös kurpitsansiemeniä tai muuta.

Näin se tehtiin video, täältä voit kurkata leivän valmistamista, jos jokin jäi mietityttämään.

Tässä vielä kertaalleen ohjetta lähinnä sillä että itse löydän sen nopeasti.


Vaivaton ja vaivaamaton leipä
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl lämmintä vettä (n. kädenlämpöistä)

Sekoita (mielellään lasikulhossa) kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla (tarttuu lasiastiaan parhaiten) ja anna kohota 12-18 tuntia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. (Tässä kohtaa voit lisätä leipään esim. yrttejä tai ripotella sen päälle suolakiteitä.) Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.  

Herkuttele ja ole tyytyväinen itseesi!!

Voin lämpimästi suositella kokeilemista, on helppoa, hyvää ja vieläpä erittäin edullista leipää.

Tänään tein jotain muutakin herkullista Voikukkapellon blogin ohjeilla, mutta siitä lisää myöhemmin. 

Lisäys 6.5.: Tänään kokeilin tehdä sämpyläjauhoista, ja tuli vielä parempaa, jos  mahdollsta!!


perjantai 3. toukokuuta 2013

Ihana perjantai


Mikä voi olla ihanampaa kun herätä rauhassa kauniiseen aamuun, ja kahviseurana on tällainen karvainen kaveri. Meillä kissat eivät saa olla pöydällä, Kalle ei vain ymmärrä olevansa kissa tai eläin ylipäätänsä. Näin se tuli viereen ja jutteli minulle. Aika vastustamaton kaveri tämä sinisilmä.




Tyttäreni huomautti jokin aika sitten, ettei meillä enää leivota pullaa. Pakko myöntää, että peruspullataikinan tekeminen on jostain syystä jäänyt. Näin päätin tänään  olla tehokas sekä pullantuoksuinen äiti.



Tein korvapuusteja ja voisilmäpullia. Taikinan nousemista odotellessa tekaisin myös pekoni-kinkkupiirakan. Täytyy myöntää, että kyllä tuo perinteinen pulla vaan maistui hyvälle! Täytyisi tehdä useamminkin. Itse teen pullataikinan aina käsin, kun en osaa koneita käyttää, ja mielestäni oikean tuntuman saa vain käsin,  mutta ei taikinan teossa käsinkään kauaa mene. Eli julkinen lupaus: Lupaan tehdä useammin pullaa.

Muutenkin tämä on ollut oikein mukava päivä. Miten ihminen voi nauttia niin pienestä asiasta kun se, että saa pyykit ulos kuivumaan. Pyykkikone saikin pyöriä koko päivän.  Mikä ihana perjantai.... Launtaina luvassa puutarhahommia ja kukkien istuttamista, on se vaan ihana että kesä tulee.

Hyvää viikonloppua kaikille!

torstai 2. toukokuuta 2013

Neverending tilkkupeitto

Tämä peitto ei valmistu koskaan.... 

Peiton aloitin jo viime kesän lopulla ja se on edistynyt rauhallisen mukavasti. nautiskellen  Kokoakin alkaa olla jo vähintäänkin hyvin, mutta en raaski lopettaa, vaan aloitan aina uutta tilkkukerrosta, vaikka juuri olen ollut sitä mieltä että nyt tämä on tässä.  Ehkä tämä päätyy lopulta tuohon meidän isoon sänkyyn, vaikka kissojen käsittelyssä se ei siinä tule kyllä kestämään. Pelottavaa todeta, että minulla on jonkin sortin riippuvuussuhde tilkkupeittooni.

Voisiko joku tulla vaan sanomaan minulle, että NYT RIITTÄÄ :)

Onko muilla kokemusta vastaavasta? Vai olenko ainoa onneton peittooni jämähtänyt. 




keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hempeä kakku


Tällä kertaa näytille yksi keväinen synttärikakku. Kakku lähti pienelle 1-vuotiaalle neidolle. Ihan ei koristelut menneet niin kuin suunnittelin, mm. kerma loppui kesken ja koristukset rääpäisin viime hetkillä mutta lopputuloksena kuitenkin ihan syötävä kakku.  Kuvassa näkyy turhannkin hyvän tuo kakun pinnan epätasaisuus, joka johtui yrityksestäni siirtää jo kertaalleen laittamiani sokerikoristeita.... juu ei voinut siirtää...
Täytteenä tässä kakussa oli mansikkamoussea, joten sen puolesta nam, enkä usko että päivänsankari oli ihan yhtä kriittinen kuin minä tuon ulkonäönkään suhteen ;D.



Hyvää vappua kaikille!